Analýza variability srdečního rytmu pomocí entropie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Analýza HRV je moderní dostupnou neinvazivní metodou, která se používá k vyšetření autonomního nervového systému. Zároveň je také jedním z důležitých parametrů jeho správné funkce. Variabilitu srdečního rytmu lze analyzovat i pomocí entropie, která popisuje HRV signál jako míru neuspořádanosti jednotlivých RR intervalů a tak může posloužit k diagnostice srdečních chorob.
The analysis of HRV is an advanced and noninvasive method which is used to investigate the involuntary nervous system. It is also one of the important parameters of its proper function. Heart rate variability can also be analyzed by entropy, which studies the discrepancy of the RR intervals of the HRV signal and thus can be used to diagnose cardiac diseases
Description
Citation
ZEMÁNEK, L. Analýza variability srdečního rytmu pomocí entropie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. A: Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO