Použití kumulantů vyšších řádů pro klasifikaci srdečních cyklů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá použitím kumulantů vyšších řádů pro klasifikaci srdečních cyklů. Kumulanty druhého, třetího a čtvrtého řádu byly aplikovány na EKG záznamy pořízené z izolovaných srdcí králíků v průběhu experimentů s opakovanou ischemií. Vlastnosti kumulantů, které mohou byt užitečné pro následnou klasifikaci, byly ověřeny na EKG cyklech z kontrolní a ischemické skupiny. Dosažené výsledky byly statisticky zpracovány. Následně jsou jednotlivé kumulanty jako vektory příznaků klasifikovány v neuronové síti. Výstupem je klasifikovaný srdeční cyklus.
This master‘s thesis deals with the use of higher order cumulants for classification of cardiac cycles. Second-, third-, and fourth-order cumulants were calculated from ECG recorded in isolated rabbit hearts during experiments with repeated ischemia. Cumulants properties useful for the subsequent classification were verified on ECG segments from control and ischemic group. The results were statistically analyzed. Cumulants are then used as feature vectors for classification of ECG segments by means of artificial neural network.
Description
Citation
DVOŘÁČEK, J. Použití kumulantů vyšších řádů pro klasifikaci srdečních cyklů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. B: Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise .
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO