Zpracování signálů z moderních mikroskopů pro lokální charakterizaci materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Zpracování signálů z moderních mikroskopů pro lokální charakterizaci materiálů Pro pokrok vyhodnocování obrazů sejmutých mikroskopy je zpracování obrazů stále důležitější. Tato práce se zabývá detekcí a odstraněním artefaktů z obrazů získaných pomocí elektronové mikroskopie, přesněji pomocí elektronové mikroskopie na nízkých energiích (LEEM). Dále nabízí další postup ve zpracování takovýchto obrazů pomocí hranové detekce a její teoretické využití. Tyto postupy jsou zpracovány v programovacím jazyce MatLAB.
Signal processing from modern microscopes for local characteristics of materials Image processing is more and more important for the advancement of image evaluation taken from microscopes. This thesis engages the problem of artefact detection and removal from images taken by electron microscope, more accurately by low energy electron microscopy (LEEM). It then offers a possible course of processing such images by edge detection and its theoretical use. These operations are all made in MatLAB language.
Description
Citation
KASPAR, P. Zpracování signálů z moderních mikroskopů pro lokální charakterizaci materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) prof. Ewaryst Tkacz, Ph.D.,D.Sc. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) Mgr. Dušan Hemzal, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Jiří Fajkus, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Mgr. Hemzal položil otázku: Vysvětlete původ artefaktů v získaných obrazech. Prof. Jan položil otázku: Jak vzniká implantát, který vkládáte do obrazu? Prof. Tkacz položil otázku: Zkoušel jste použít jiný typ filtrace? Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO