Resuscitace a AED

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá technikami resuscitace, stejně tak její historií a rozšířenými variantami. První pomoc je zmíněna jen velmi okrajově, protože není hlavní náplní této práce. Doporučení pro resuscitaci se mění každých 5 let, texty tedy vychází především z doporučení Guidelines 2010. Další kapitoly a podkapitoly pojednávají o účincích elektrických proudů na lidské tkáně a s tím o úzce propojeném tématu defibrilátorů. Automatický externí defibrilátor (AED) je vzhledem k zadání popsán podrobněji. Součástí práce je rovněž popis programu generátoru defibrilačních impulzů a výukové prezentace, ve které je popsán postup resuscitace s pomocí AED.
This thesis deals with the techniques of resuscitation as well as its history and advanced options. First aid is mentioned only marginally because it isn’t the main purpose of this study. Recommendations for resuscitation are changed every 5 years. Therefore the texts are primarily based on the recommendations of the Guidelines 2010. Other chapters and subchapters focus on the effects of electrical currents on human tissues and on the closely related topic of defibrillators. The automated external defibrillator (AED) is described in more detail due to the assignment of this thesis. It also includes a description of the defibrillation pulse generator and the teaching presentation which describes the AED resuscitation procedure.
Description
Citation
MRÁZEK, P. Resuscitace a AED [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. položil otázku: Dal jste test dobrovolníkům před i po vytvořené výukové prezentaci? prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. položil otázky: Jaký je rozdíl mezi depolarizací a repolarizací? Máte přehled o rozmístění defibrilátorů? Myslíte, že průměrný český občan má odvahu pracovat s AED? Co je vulnerabilní fáze? Jak laik zajistí ideální kontakt mezi elektrodou a povrchem člověka? Pozná laik, že dotyčný je bez srdeční akce? Je možné defibrilovat na motorovém člunu? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO