Analýza variability srdečního rytmu Gaborovou transformací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku měření variability srdečního rytmu. Variabilita srdečního rytmu (HRV) je oscilace v intervalu mezi po sobě následujícími údery srdce. Může být analyzována několika metodami, ale v této práci byla použita především metoda časová a Gaborova transformace. Byly vyhodnoceny změny v HRV způsobené globální ischemií jak metodou časovou, tak pomocí Gaborovy transformace a zjištěny rozdíly mezi oběma metodami. Metody byly následně vzájemně porovnány. V závěru práce je pak zhodnoceno, která z metod je pro analýzu HRV vhodnější.
This bachelor thesis focuses on the problem of measurement of heart rate variability. Heart rate variability (HRV) is an oscillation in the interval between consecutive heartbeats. It can be analysed by several methods, but in this work was used method analysis in time domain and Gabor transform. There were evaluated changes in HRV caused by global ischemia by both methods and reveal differences between the two methods. The methods were compared. In the conclusion was evaluated which method is more suitable for analysis of HRV.
Description
Citation
OMASTOVÁ, M. Analýza variability srdečního rytmu Gaborovou transformací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Veronika Bulková, Ph.D., MHA. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) Mgr. Lukáš Pácal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO