Generátor průběhu EKG signálu realizovaný mikrokontrolérem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce popisuje návrh a realizaci EKG generátoru, který využívá mikrokontrolér pro generování EKG signálu. EKG generátor je vybaven vstupem a dvěma výstupy pro snímání EKG signálu na osciloskopu. Na LCD displeji je zobrazena tepová frekvence měnitelná pomocí tlačítek. Kromě návrhu a realizace EKG generátoru je v bakalářské práci popsána i srdeční aktivita pro správný průběh EKG signálu a také vývojový diagram programu pro mikrokontrolér.
This thesis describes the design and realization of the EKG generator which uses a microcontroller in order to generate the EKG signal. The EKG generator is equipped with one input and two outputs for recording the signal on the oscilloscope. The LCD display shows the heart rate that can be changed by means of buttons. In addition to the design and realization of the EKG generator, the thesis describes cardiac activity for the proper conduct of EKG signal as well as the flowchart of the program for the microcontroller.
Description
Citation
RUTTKAY, M. Generátor průběhu EKG signálu realizovaný mikrokontrolérem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. položil otázku: Jak je velký defibrilační impuls? prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. položil otázku: Co je vlna U, kterou máte na obrázku, ale není popsaná v textu? a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO