Předzpracování obrazu 1D gelové elektroforézy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navržení algoritmu v prostředí MATLAB, který by umožňoval zpracování a vyhodnocení obrazu z 1D gelové elektroforézy. Jako první je popsána detekce vzorků vycházející z horizontální segmentace obrazu gelové elektroforézy, následuje detekce minimálních hodnot intenzity obrazu, dále vertikální segmentace a stanovení hranic vzorku v obraze. Závěrečná fáze zahrnuje testování metody na veřejně dostupných obrazech a zhodnocení výsledků.
The aim of this work is to propose an algorithm in MATLAB, allowing image processing and evaluation of one-dimensional gel electrophoresis. At first describes the detection of samples based on the horizontal segmentation of electrophoresis gel image, followed by detection of the minimum intensity values of the image, a vertical segmentation and determination of the sample boundaries in the image. The final phase involves testing of the method on publicly available images and evaluation of the results.
Description
Citation
SVOZILOVÁ, V. Předzpracování obrazu 1D gelové elektroforézy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. položila otázku: O jaké typy gelu jde? Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. položil otázku : Jaké bylo předzpracování obrázků? Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO