Porovnání produktivity prefabrikace a montáže potrubních dílů spojovaných obloukovým svařováním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce vypracovaná v rámci kombinovaného navazujícího magisterského studia oboru M-STM Strojírenská technologie a průmyslový management navrhuje výhodnější a rychlejší způsob montáže potrubních technologických celků způsobem s využitím prefabrikace výrobou tzv. SPOOLů „figur“ v dílenské výrobě. V diplomové práci jsou navrženy a technicko-ekonomicky zhodnoceny způsoby dílenské předvýroby „prefabrikace“ a procentuální vyhotovení dílenských svarů na potrubních trasách. Při konstrukci a modelování bylo využíváno podpůrných programů firmy Aveva a Autodesk.
This thesis of a Master´s distant study program of M-STM Machinery technolofy and industrial design specialization proposes more efficient and quicker way of assembeling pipe technology systems using prefabrication of so called SPOOL "figure" in advance. The thesis proposes and from the technical-economical point of view assesses ways of manufacturing and proceeding the workshop weldings on pipe systems. While construction and design the programes of Areva and Autodesk companies were used.
Description
Citation
HRÁČEK, J. Porovnání produktivity prefabrikace a montáže potrubních dílů spojovaných obloukovým svařováním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Augustín Görög, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Theodor Beran, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2013-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. - Délka svaru v DP? - Hodnota R^2 z grafu v Excelu? - Fixní a variabilní náklady v DP. - Používají se vždy stejná nastavení stroje? - Dávají se svarové housenky na sebe nebo vedle sebe? - Popsat předehřev.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO