Měření reflexu Achillovy šlachy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
První dvě kapitoly jsou věnovány obecné problematice týkající se Achillovy šlachy a přibližují důležité poznatky, které jsou nutné pro následnou praktickou část. Té jsou věnovány kapitoly následující. První kapitola je spíše lékařského charakteru. Vysvětluje funkčnost a umístění Achillovy šlachy, ale především podstatu jejího vyšetření. Následně navazují kapitoly zabývající se problematikou sestavení funkčního přístroje pro snímání reflexu Achillovy šlachy. Tato část začíná třetí kapitolou a rozebírá sestavení blokových schémat pro daný snímač a jeho technické řešení. Následuje kapitola se sestavením elektrických obvodů, výpočet jednotlivých hodnot součástek pro zařízení snímající reflex Achillovy šlachy. Pátá kapitola řeší možnost zobrazení nasnímaného signálu a závěrečná kapitola je věnována měřením daným přístrojem na skupině dobrovolníků.
The first two chapters are devoted to general issues relating to the Achilles tendon and brings important insights that are required for subsequent practical part. To the practical part is also devoted the following chapter. The first chapter is more of a medical nature. It explains the function and location of the Achilles tendon. Above all, the nature of the examination. Then follow chapters dealing with the assembly of functional devices for sensing the Achilles tendon reflex. This section begins in the third chapter discusses the preparation and block diagrams for the sensor and its technical solutions. The following chapter is about constructing electrical circuits, calculation of component values for the device of Achilles tendon reflex. The fifth chapter deals with the ability to view the scanned signal and the final chapter is devoted to measurements of the device on a group of volunteers.
Description
Citation
MÁŠOVÁ, L. Měření reflexu Achillovy šlachy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) RNDr. Jiří Jarkovský, Ph.D. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka odpověděla na otázky členů komise a oponenta. RNDr. Jarkovský - existují podobné přístroje v praxi? Srovnávala jste s něčím své výsledky kromě literatury? doc. Kolář - Který z filtrů působí jako antialiasingový? Existují nějaké novější prameny? Studentka obhájila diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO