Modul digitálního signálového procesoru pro ruční RFID čtečku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací modulu digitálního signálového procesoru pro ruční RFID čtečku pracující v UHF pásmu. Je zde zvoleno řešení, které využívá speciální integrovaný obvod EM4298 pro zpracování RFID signálů. Modul je řízen mikrokontrolérem ATmega32L, který přes sběrnici USB komunikuje s PC. Pomocí obslužného programu je prováděno veškeré nastavování obvodu EM4298 a také jsou zde zpracovávána přijatá identifikační data získaná z odpovídačů. Zdrojové kódy mikrokontroléru jsou vytvořeny v programu AVR Studio 4.13 a zdrojové kódy pro počítač jsou vytvořeny v programu C++ Builder 6.0. Dále je zde návrh a realizace analogového rozhraní a UHF transceiveru, které umožní modulu DSP bezdrátově komunikovat s odpovídači. Pro návrh analogového rozhraní bylo využito programu Webench, který je volně k dispozici na internetu. K ověření parametrů analogového rozhraní bylo využito simulačního programu PSpice 10.0. UHF transceiver je sestaven z obvodů MAX2903 (vysílač) a AD8347 (přijímač) a z vysílací a přijímací antény.
This diploma thesis deals with design and realization of a module for a digital signal procesor, for handheld RFID reader working in UHF band. It utilises a special chip EM4298 for RFID signals processing. Module is controlled by the microcontroller ATmega32L, which communicates with the PC through USB bus. Settings in EM4298 is made by a service program which processes received identifying data obtained from tags. Source codes for microcontroller are created in AVR Studio 4.13 program. Source codes for microcontroller are created in C++ Builder 6.0 program. Further thing is Desing and realization of analog interface and a UHF transceiver for wireless communication with tags. A Webench program was used for the analog interface design, which is freely available on the internet. For verification of parameters of the analog interface it was used PSpice 10.0 program. The UHF transceiver is build-up with a MAX2903 chip (transmitter) and AD8347 (receiver) and transmitting and receiving antennae.
Description
Citation
BENETKA, M. Modul digitálního signálového procesoru pro ruční RFID čtečku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Svačina, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student referuje o své diplomové práci a seznamuje komisi s dosaženými výsledky. Čtou se posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Student odpovídá na dotazy oponenta. Probíhá rozprava o diplomové práci. Student reaguje na otázky a připomínky členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO