Nábřeží Dunaje v Bratislavě (Pečnianský les)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce se zabývá hledáním rozvojové strategie a klíče k řešení území Pečnianského lesa, části Bratislavského nábřeží Dunaje. Návrh si klade za cíl oživení tohoto rozsáhlého a zapomenutého místa v centru Bratislavy. Řízenými změnami se snaží dosáhnout prostoru, který bude atraktivní pro všechny živočišné i rostlinné druhy. Šetrnou přeměnou na fungující systém užitkových, relaxačních i čistě přírodních míst tak vzniká unikátní prostor, který obyvatelům nabídne nové možnosti trávení volného času, a bude vzdělávacím prostorem k soběstačnosti, udržitelnosti a ekologii obecně.
Master thesis project presents a strategy for wide area of Bratislava river-front, the Pecniansky forest. Aim of proposal is to get that large and forgotten place, the part of Bratislava city centre, back into the life. By controlled changes achieve space that will be attractive to all animal and plant species. The space is transformed to system of functional, relax and pure natural sites. The new space can offer new possibilities for Bratislava inhabitants in their free time and will be educational in self-sufficiency, sustainability and ecology in general.
Description
Citation
KUNDRÁT, P. Nábřeží Dunaje v Bratislavě (Pečnianský les) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Lubica Vitková (předseda) doc. Ing. arch. Alena Mansfeldová, CSc. (člen) Ing. arch. Eugen Točík (člen) Ing. arch. Lea Vojtová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivana Žabičková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-05-27
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO