Systémy pro ochranu chodců při srážce s vozidlem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá ochranou chodců při střetu s vozidlem. V první části je popsána historii bezpečnosti automobilů. Další část je zaměřena na hodnocení bezpečnosti vozidel. Následující kapitoly jsou věnovány pasivní bezpečnosti vozidel a aktivním systémům zabraňujícím střet vozidla s chodcem. V poslední části je popsáno objektivní zkoumání efektivity systémů.
This bachelor thesis deals with the protection of pedestriáns in a collision with a vehicle. The first section describes the history of vehicle safety. The next section is focused on the evaluation safety of vehicles. The following sections are devoted to passive safety of vehicles and aktive systems prevent the vehicle strikes a pedestrian. The last section describes the objectively examina the effectiveness of systems.
Description
Citation
RUPČÍK, J. Systémy pro ochranu chodců při srážce s vozidlem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Havlíček, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Karel Štěpánek (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Bakalář seznámil komisi s bakalářskou prací, zodpověděl otázky oponenta a následující otázky zkušební komise: 1. Na základě jaké veličiny je vyhodnocován test Euro NCAP pro ochranu chodců? 2. Jaký je materiál impaktoru používaného pro testy Euro NCAP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO