Hodnocení výkonnosti firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem této diplomové práce je zhodnotit výkonnost společnosti STROJÍRNY OLŠOVEC, s. r. o. v letech 2008 – 2012 a navrhnout opatření směřující k jejímu zlepšení. Práce se ve své teoretické části zabývá popisem základních pojmů a metodických postupů využívaných pro hodnocení výkonnosti firmy. Praktická část práce je zaměřena na charakteristiku vybraného podniku a popis vývoje strojírenského průmyslu. Prostřednictvím strategické analýzy, finanční analýzy a mezipodnikového srovnání jsou v závěru práce představeny návrhy na zlepšení.
The aim of this study is to evaluate the company performance of STROJÍRNY OLŠOVEC, s. r. o. during the years 2008 – 2012 and suggest measures leading to its improvement. The theoretical part of this thesis focuses on the description of basic terms and methodological procedures, which are used for company performance evaluation. The characteristic of chosen company is a part of this thesis as well as the description of the development of engineering industry. Suggestions for improvement, based on the strategic analysis, financial analysis and corporate benchmarking, are presented in the conclusion of this thesis.
Description
Citation
LÉVOVÁ, M. Hodnocení výkonnosti firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Ing. František Bednář (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Sojka, CSc. (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-02-04
Defence
Otázky vedoucího práce - není Otázka oponenta práce - zodpovězeno Ing. Bednář: Jak studentka hodnotí výsledky analýzy benchmarking? Splnila analýza její očekávaní? Jak byly získány informace o společnosti potřebné pro analýzu? RNDr. Chvátalová: Uvažovala studentka využití statistických metod pro predikci budoucích hodnot? Ing. Zich: Proč je v Porterově analýze uvedeno, že hrozba konkurence není vysoká, avšak ve SWOT analýze je uveden opak? Proč je spolupráce se studenky vysokých škol uvedena ve SWOT analýze jako příležitost? Jakým způsobem byla sestavena SWOT analýza? Z čeho vyplynuly jednotlivé faktory uvedené v analýze?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO