Vývojová deska s ARM Cortex M4

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci jsem se převážně zaměřil na návrh univerzálního systému pro testování nejen mikrokontroléru STM32F407/417 od firmy STMicroelectronics, ale následně i různých senzorů a komunikačních sběrnic. Výsledkem tak je hlavní deska s mnoha specializovanými konektory pro jednotlivé sběrnice současně s konektory zpřístupňujícími všechny I/O piny. Napájení je díky pokročilejším verzím spínaných stabilizátorů opět variabilní od jednoho Li-Ion článku přes dvojici alkalických článků, autobaterii, běžné síťové napájecí adaptéry (stejnosměrné i střídavé do 15 Vpp), USB, laboratorní zdroje s několika výstupy až po POE (napájení přes Ethernet). Napájecí napětí jsou pod kontrolou komparátorů s optickou signalizací. (S jejich použitím je ve většině případů možné snadno určit postiženou větev bez měřicího přístroje a hořících součástek.) Dalším důležitým parametrem byla robustnost napájecích větví i komunikačních linek. V rámci možností je tedy osazeno množství TVS, tlumicích indukčností a velkých kondenzátorů s nízkým ESR. Software pro počítač je určen pouze k základní demonstraci funkčnosti.
In this work I aimed at designing a universal system for testing either STM32F407/417 by STMicroelectronics and later various sensors and communication buses. The result then is a main board with many specific connectors for individual buses even with connectors making all I/O pins accessible at the same time. Thanks to advanced switching regulators the power supply is capable of accepting a wide range of sources like single Li-Ion cell, pair of alkaline cells, 12V Lead battery, common wall power adapters (both DC and AC up to 15 Vpp ), USB, laboratory power supplies with multiple outputs and finally POE (Power Over Ethernet). Supply voltages are supervised by voltage comparators with an optical signalisation. (It is possible to determine the sick branch without a measuring instrument and blowing components in the most cases.) Another important parameter was a robustness of the supply and communication lines. There is a number of TVSs, chokes, and big and low ESR capacitors A PC software is intended for a basic functionality demonstration only.
Description
Citation
VOLEK, L. Vývojová deska s ARM Cortex M4 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Karel Hájek, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO