Střešní fotovoltaický systém a jeho efektivní návratnost

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na možnost využití střešního fotovoltaického systému jako investičního projektu. V úvodní části je popsán obecný princip fotovoltaické přeměny a možná využitelnost slunečního záření v rámci České republiky. V následující části jsou shrnuty současně dostupné technologie fotovoltaickéch panelů. V třetí části je uveden přehled střídačů a možných zapojení fotovoltaických systémů. V čtvrté části je proveden kompletní návrh střešního systému a kalkulace investičních nákladů pro zvolený objekt. Následující části se věnují výpočtu množství celkové vyrobené energie, stanovení zisků vyplývajících z provozu systému a celkovému ekonomickému zhodnocení investice v závislosti na investičních nákladech.
The Bachelor’s Thesis is focused on a potency of using the Rooftop photovoltaic system, like the investment project. The general principle of the photovoltaic transformation and eventual utility of a sun solar radiation in Czech Republic is described in the first part of the Thesis. Furthermore there is a overview of approachable technology of the photovoltaic systems. The third part contains a review of inverters and photovoltaic systems integration. Following the complete concept of the Rooftop system and the calculation of capital expenditure for the selected property. Finally, the last part of the Thesis attend to summarize produced aggregate energy, the profit assignment due to service system. The main aim is to evaluate the Rooftop photovoltaic system and its return on the investment due to operating costs.
Description
Citation
BURIÁN, M. Střešní fotovoltaický systém a jeho efektivní návratnost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student seznámil komisi se svou prací zabývající se návrhem fotovoltaického systému pro rodinný dům. Vysvětlil problematiku realizace FV systému a popsal návratnost a problematiku. Vyjádřil se k posudku vedoucího Ing. Pěchy. Odpovídá na otázky oponenta Ing. Radila, doc. Drápela se pozastavil u otázky příspěvku zkratového proudu, student odpovídá ne zcela správně. Ing. Kohout se ptá na ekonomiku měrných nákladů. Student odpovídá na všechny otázky Ing. Kohouta. Doc. Matoušek pokládá otázky týkající se vlastní spotřeby domu, student Burian odpovídá správně. Dále pokládá otázky doc. Medvec a student pohotově odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO