Určení výšky osob z řečového projevu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na určení výšky osob z řečové nahrávky. Nejprve je hodnocen současný stav řešení problému s odkazem na již vytvořené studie a získané poznatky jsou využity k vlastní práci. Byla vybrána studie, která se prezentuje nejlepšími výsledky určení výšky osob. Experimentální část této studie je v rámci diplomové práce rekonstruována. Dále je v rámci experimentální části této práce vytvořen vlastní systém pro odhad výšky řečníka z řečové nahrávky. Úspěšnost systému byla testována s využitím několika příznaků na nahrávkách z databáze TIMIT.
Diploma’s thesis is focused on determining person’s height from spoken utterance. First part of the work evaluates present situation and refers to the published studies. Knowledge gained in these studies was used in this thesis. Study with the best results according to estimated height of the speakers was chosen. The experiment realized in the chosen study was performed in this work. The system for the estimation of the height of the speakers based on the speech signal was created. This system was successfully tested by using several acoustic features on spoken utterances from TIMIT database.
Description
Citation
PELIKÁN, P. Určení výšky osob z řečového projevu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen) Ing. Martin Sýkora (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Jakou metodu jste zvolil pro výpočet příznaků HNR? Používal jste standardní přístup k získávání řečového signálu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO