Energetický systém pro energeticky nezávislý objekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem energetického systému pro energeticky nezávislý objekt - rodinný dům. Nejprve jsou definovány výchozí parametry pro dům a je popsán vliv umístění domu v krajině na tepelné ztráty domu a na zisk tepelné energie vlivem slunečního záření. V této práci jsou odvozeny denní křivky spotřeby pro normální a otopné období. Na základě těchto křivek je pak navržen energetický systém vyrábějící elektrickou energii s využitím fotovoltaických solárních panelů, které budou umístěny na střeše rodinného domu. Práce nás také seznamuje se základními typy ostrovních energetických systémů. Cílem této práce je tedy návrh energetického systému pro vytápění a ohřev teplé užitkové vody (TUV) s využitím tepelného čerpadla, krbu a solárních kolektorů.
This bachelor‘s thesis deals with a design of energetic system for energetic independent family house. There are default parameters for the house defined, and an impact of house's placement in nature on thermal energy loss and on thermal energy gain due to solar radiation is described at first. There are daily diagrams of thermal energy consumption for common and heating periods derived in this thesis. An energetic system producing electric energy using photovoltaic solar panels which are placed on the house's roof is designed based on the diagrams. The thesis also introduces basic types of island energetic systems. The objective of this thesis is also a design of energetic system for heating-up (TUV) using a thermal pump, fireplace and solar collectors.
Description
Citation
KAŇOVSKÝ, J. Energetický systém pro energeticky nezávislý objekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jiří Gurecký (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student odprezentoval výsledky své bakalářské práce. Po přečtení posudků oponenta a vedoucího následovaly otázky z posudku, které student zodpověděl. V následné rozpravě student odpověděl na dotaz doc. Tomana ohledně výkupní ceny a zeleného bonusu a otázku ohledně dohřívání vody na vytápění. Dále student odpovídal na dotazy doc. Račka ohledně nezávislého oběhu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO