Realizace impedančního analyzátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem měřicího přístroje pro měření impedancí antén. Analyzátor obsahuje analogovou VF část i digitální obvod pro následné zpracování a prezentaci naměřených hodnot. V první části práce jsou popsány některé metody měření impedancí, z nichž je vybrána obvodová analýza. Ta je pak použita v konstruovaném analyzátoru, jehož konstrukce a realizace je popsána v druhé části práce.
The aim of this master’s thesis is to build stand-alone impedance analyzer for mesasuring antennas’ impedance. The vector network analysis is used as measuring method. Analog (with directional coupler and gain and phase detector) and digital (with 8bit AVR microcontrollers) part of analyzer are described and then build.
Description
Citation
SLINTÁK, V. Realizace impedančního analyzátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Karol Molnár, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Naznačte způsob, jak zvýšit kmiočtový rozsah a citlivost impedančního analyzátoru. Diskutujte možnost volby jiné metody, popř. volbu obvodových součástek s lepšími vlastnostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO