Impulzové modulace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá rozborem problematiky impulzových modulací. Práce je rozdělena do šesti kapitol. V první kapitole se práce věnuje impulzovým modulacím jako celku. Je v ní vysvětlen pojem modulace, uveden rozdíl mezi analogovou a digitální modulací a také je v ní uvedeno základní dělení impulzových modulací. Ve druhé kapitole se práce zaměřuje na problematiku nekvantovaných impulzových modulací. U každé modulace patřící do této skupiny je slovně i graficky vysvětlen princip její činnosti. Ve třetí kapitole, která je obdobou kapitoly druhé, se práce zaměřuje na kvantované impulzní modulace. Opět je u každé z těchto modulací vysvětlen její základní princip. Dále je také v této kapitole nastíněn návrh modelů v prostředí Matlab-Simulink. Ve čtvrté kapitole jsou uvedeny vzory výpočtů a tabulky vypočítaných hodnot, potřebných simulacím. V páté kapitole se práce věnuje porovnání časových průběhů signálů. Je v ní provedena diskuze o závislosti jednotlivých modulací na jejich parametrech, parametrech vstupního signálu a na vzorkovací frekvenci. V poslední šesté kapitole se práce věnuje návrhu koncepcí pro výrobu demonstračních přípravků.
This work deals with the analysis of pulse modulation issues, work is divided into six chapters. The first chapter of the thesis deals with pulse modulations as a whole. It explains the concept of modulation, the distinction between analog and digital modulation, and there is the basic classification of pulse modulation done. The second chapter focuses on the issue of non-quantized pulse modulation. For each modulation belonging to this group is verbally and graphically explains the principle of its activities. In the third chapter, which is similar to the second chapter, the work focuses on quantized pulse modulation. Again, each of these modulations explained its basic principle. It is also in this chapter outlines the design models in Matlab-Simulink. The fourth chapter presents calculations and tables with calculated values needed for simulations. In the fifth chapter, a comparison waveforms. It contains a discussion about the dependence of modulation on their parameters, parameters of the input signal and the sampling frequency. In the final sixth chapter deals with the early design concepts and detailed diagrams for the production of demonstration products.
Description
Citation
ŠIŠKA, M. Impulzové modulace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Na základě čeho byly vybrány impulzové modulace v rámci diplomové práce? Z jakého důvodu nebyla uvažována modulace ADPCM?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO