Návrh systému fotovoltaických panelů pro rodinný dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá seznámením se současným stavem fotovoltaického systému a jeho návrhem pro rodinný dům. Popisuje princip, složení a použití fotovoltaického článku. Seznamuje s rozdělením fotovoltaických systémů a měničů v instalacích. Pojednává o současné platné legislativě podpory fotovoltaických systémů pro rok 2013. V rámci této práce byl vypracován samotný návrh fotovoltaického systému pro rodinný dům a jeho ekonomické zhodnocení.
This thesis is focused on introduction to the current state of photovoltaic system and its design for detached houses. It describes principle, composition and application of a photovoltaic cell and distribution of photovoltaic systems and converters for installations. It discusses current legislation support of photovoltaic systems in 2013. As a part of this thesis was designed photovoltaic system for detached house and its economic evaluation was prepared.
Description
Citation
MAREČEK, J. Návrh systému fotovoltaických panelů pro rodinný dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student představil výsledky své bakalářské práce členům komise. V práci se zabýval návrhem FV systému pro rodinný dům. V teoretické části práce uvedl rozdělení technologie FV panelů a vývoj legislativy. V druhé části práce se student zabýval návrhem vlastního FV systému, odhadem produkce vyrobené energie a výpočtem návratnosti celého projektu. Po přečtení posudků vedoucího práce a oponenta odpověděl na jejich otázky. Při diskuzi se členy komise se ujal slova doc. Drápela dotazující se na skutečný výkonu FVE, dále se do diskuze zapojil doc. Matoušek, který se zabýval výnosností FV systému. Otázky student pohotově odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO