Porovnání ceny elektrické energie z jaderných zdrojů a OZE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá složkami, které tvoří cenu elektřiny a regulací cen elektrické energie. Vysvětluje metody regulace, stanovení ceny elektřiny na burze. Zkoumá vlivy, které ji ovlivňují. Dále se zabývá výpočtem ceny elektrické energie z jednotlivých zdrojů energie. Studuje systém podpory OZE, podmínky získání a statistické údaje o vývoje podpory. Dále uvádí alternativní zdroje elektrické energie a jejich budoucnost a bezpečnost.
This work deals with the components that that creates price of electricity and the regulation of electricity prices. It explains methods of regulation, setting electricity prices. It examines the factors that affect it. It also deals with the calculation of the price of electricity from various energy sources. It studies Support RES system, the conditions for obtaining and statistical data on development aid. It adds alternative sources of energy and their future and security.
Description
Citation
SLÁMA, M. Porovnání ceny elektrické energie z jaderných zdrojů a OZE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student seznámil komisi se svou prací na téma Porovnání ceny elektrické energie z jaderných zdrojů a OZE. Student odpověděl na otázky oponenta. Ing. Kohout položil otázku týkající se vývoje ceny elektřiny v závislosti na příspěvku na OZE, na kterou student pohotově odpověděl. Dále měl výtky ke stanovení jednotlivých nákladů na každý zdroj. Komise měla výtky k formálnímu zpracování práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO