Řízení dávkovače Kuralonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem řízení dávkovacího stroje polyvinylalkoholového vlákna, jeho integrací do stávající výrobní technologie, a v poslední řadě skutečnou realizací a ověřením funkčnosti na stroji, pro který byl návrh proveden. Součástí je také návrh a realizace operátorského panelu, pomocí něhož bude moci pověřený pracovník, dohlížející na chod výrobní linky, nastavovat parametry a sledovat průběh procesu. V úvodní části práce je rozebrán výchozí stav procesu dávkování a požadované realizační podmínky a omezení pro nově vzniklý dávkovací stroj. V navazující části je popsána funkce navrženého řešení dávkování. Dále jsou popsány základní parametry a vlastnosti zvolených komponent, důležitých pro realizaci vlastního řízení. V předposlední části práce je podrobně rozebrána realizovaná funkce řídicího algoritmu a operátorského panelu, pomocí něhož je zajištěna interakce s dohlížejícím operátorem výrobní linky. V poslední kapitole jsou uvedeny základní konfigurované parametry ovládaných komponent.
The work deals with the controlling design of batching machine polyvinyl alcohol fibre, its integration into existing production technologies and the real implementation and verification of the machine functionality for which a design has been made. It also includes a design and implementation operator panel through which can be possible for production line supervising staff to set parameters and monitor the process. Firstly, there is described the default process of dosage, required conditions and restrictions for the newly established dosing machine. In the following part features of newly designed batcher are described, further it deals with the basic parameters and characteristics of selected components, which are important for the execution of its own proceedings. The next part of the work is concerned in detail with the implemented function of controlling algorithm and operator panel, which is provided through interaction with the staff supervising the production line. The last chapter provides the basic configured parameters of the controlled components.
Description
Citation
JÍLEK, T. Řízení dávkovače Kuralonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Miroslav Pokorný (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student zodpověděl všechny otázky oponenta i komise. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO