Technologie odprašování spalin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvoření rešerše na téma odprašování spalin. V první části práce je stručně nastíněna problematika velikosti a tvaru částic, vyskytujících se v odpadních plynech po spalování. Dále jsou zmíněny základní obecné vlastnosti odlučovačů sloužící pro jejich hodnocení a volbu a v hlavní části práce jsou poté probrány jednotlivé typy odlučovačů. Následují kapitoly věnující se emisním limitům v ČR a výhledům do budoucna v tomto oboru. Závěrem je práce doplněna o zjednodušený výpočet celkové a mezní odlučivosti rotačního odlučovače.
The object of this bachelor’s thesis is to create a research in field of flue gas scrubbing technology. In the first part, there are briefly outlined issues of size and shape of particles present in flue gas after combustion. Next part focuses on basic general characteristics of separators. Main part treats of individual types of separators. Following chapters deal with emission limits in Czech Republic and future development of the field. Thesis is concluded by sample calculation of the cyclone separator.
Description
Citation
HLADÍK, P. Technologie odprašování spalin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Martinec, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO