Systém identifikace poruch pájeného spoje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací systému identifikace poruch na pájených spojích z již existujícího systému, který je však omezen závislostí na obsluze systému lidským faktorem. Inovovaný systém nám tedy poskytne možnost automatického testování pájených spojů pomocí počítače. A následné zpracování dat elektronickou formou pomocí příslušného softwaru. První část práce je věnován teorii vzniku chyb na pájených spojích a seznámení s neinovovaným systémem. Následně práce pokračuje praktickou částí, jež nás seznámí s postupem a realizací inovovaného systému identifikace poruch pájeného spoje. A na závěr práce je vytvořeno zhodnocení dosažených výsledků a splnění zadání práce.
This paper describes the draft and implementation of a system for identifying failures on the soldered joints from already existing system, which is, however, limited by dependence of the operating system of the human factor. The innovated system provides us an automatic testing of soldered joints using a computer, with subsequent processing of data electronically using the corresponding software. The first part is devoted to the theory of the formation of flaws on the soldered joints and to the familiarization with uninnovated system. Subsequently, work continues with the practical part, which introduces us the procedure and implementation of the innovated system for identifying failures on the soldered joints. The final part of this paper is an evaluation of the results and fulfilment of work requirements.
Description
Citation
VEJMOLA, T. Systém identifikace poruch pájeného spoje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student seznámil státní závěrečnou komisi s řešením své diplomové práce a odpověděl na otázky oponenta a následující dotazy: Stačily vám zdroje, které jsou uvedené v seznamu literatury? Student odpovídá, že čerpal informace i z diskuzních fór.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO