Implementace výpočtu FFT v obvodech FPGA a ASIC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je navrhnout implementaci algoritmu rychlé Fourierovi transformace, kterou lze použít v obvodech FPGA nebo ASIC. Implementace bude modelována v prostředí Matlab a následně bude použit tento návrh jako referenční model pro popis implementace algoritmu rychlé Fourierovy transformace v jazyce VHDL. Pro ověření správnosti návrhu bude vytvořeno verifikační prostředí a provedena verifikace. V poslední části práce bude navržen program, který bude generovat zdrojové kódy pro různé parametry modulu provádějícího rychlou Fourierovu transformaci.
The aim of this thesis is to design the implementation of fast Fourier transform algorithm, which can be used in FPGA or ASIC circuits. Implementation will be done in Matlab and then this form of implementation will be used as a reference model for implementation of fast Fourier transform algorithm in VHDL. To verify the correctness ofdesign verification enviroment will be created and verification process wil be done. Program that will generate source code for various parameters of the module performing a fast Fourier transform will be created in the last part of this thesis.
Description
Citation
DVOŘÁK, V. Implementace výpočtu FFT v obvodech FPGA a ASIC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (místopředseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student seznámil komisi se svoji závěrečnou prací a odpověděl na tyto otázky: 1) Do jaké míry je FFT použitelné v obvodech ASIC a jakým způsobem se v těchto obvodech implementuje v praxi? 2) Jakým způsobem se provádí verifikace? 3) Jaké jsou podle vás výhody jazyku Verilog oproti jazyku VHDL?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO