Obrábění kalených ocelí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá tématem obrábění kalených ocelí. V úvodní části je popsán fyzikální proces řezání a základní používané technologie obrábění. V další kapitole je uveden přehled řezných materiálů. Další kapitoly pojednávají o obráběných materiálech a tepelném zpracování. Dále je provedeno porovnání řezných podmínek při obrábění kalených ocelí nástroji od vybraných výrobců. V závěru práce je provedeno ekonomické zhodnocení.
Diploma thesis deals with machining of hardened steels. In the introductory section it is described the physical process of cutting and basic used technologies of machining. The next chapter provides an overview of cutting materials. Other chapters deal with the workpiece material and heat treatment. Furthermore, there is made a comparison of the cutting conditions while machining of hardened steels by tools from selected manufacturers. As the conclusion there is the economic evaluation.
Description
Citation
KOSMÁK, J. Obrábění kalených ocelí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Augustín Görög, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Theodor Beran, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2013-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. - Co je to trvanlivost břitu? Na čem závisí? Co má největší vliv? Závilost mezi vc a trvanlivostí. - Ekonomické zhodnocení práce obsahuje? - P M K N S H? Co to je? - Kterou skupinou SK byste obráběl kalené oceli? - Proč je na vrtáku fazetka?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO