Analýza zdaňování příjmů studentů v České republice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zdanění příjmů studentů. Teoretická část se týká vysvětlení pojmů z oblasti daní, přehledu pracovněprávních vztahů a možnostech podnikání. Dále jsou rozebrány daně z příjmů fyzických osob, obecné postupy při zdaňování a problematika sociálního a zdravotního pojištění. Analytická část práce obsahuje řešení jednotlivých situací, kdy se student stává zaměstnancem nebo osobou samostatně výdělečně činnou.
This bachelor’s thesis focuses on income tax of students. Theoretical part is relate to explanation of terms from tax field, abstract of industrial relations and business possibilities. Then tax the income of individuals, general methods of taxation and issues of social and health insurance are analyse. Analytical part includes solution to particular situations, when student becomes employee or self-employed person.
Description
Citation
PORŠOVÁ, S. Analýza zdaňování příjmů studentů v České republice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
Doc. Ing. Jan Klíma, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Hořický (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Otázka vedoucího práce - zodpovězeno v plném rozsahu. Otázka oponenta práce - zodpovězeno v plném rozsahu. JUDr. Kopřiva: Jaké je povědomí mezi studenty o této problematice? Proč není možné podepisovat více prohlášení najednou? - zodpovězeno v plném rozsahu. Ing. Svirák: Od 1.1.2013 došlo k významným změnám pro využívání dohod o provedení práce. Čeho se tyto změny hlavně týkají? - zodpovězeno částečně. Ing. Kučerová: Komu jsou návrhy vaší práce primárně určeny? - zodpovězeno v plném rozsahu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO