Technika závodních vozů v období světových válek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce popisuje vývoj a techniku historických závodních vozů převážně meziválečného období a jejich vliv na osobní automobily. Stručně jsou nastíněny pravidla a podmínky závodů, historicky první významný závod a počátky Grand Prix. Cílem práce je přiblížit významný technický pokrok a inovace této doby, které ovlivnily konstrukce vozů na dlouhá desetiletí, přičemž se řada z nich využívá dodnes.
This bachelor thesis describes developement and historical racing vehicles especially in interwar period and looks into their influence to cars. In the next section, rules and conditions of competition, the first important race and start of Grand Prix, are briefly explained. A purpose of this thesis is to introduce important technology progress and inovations of this period, which have influenced a construction of cars for long decades, many of them are used to this day.
Description
Citation
DUCHEČEK, M. Technika závodních vozů v období světových válek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) prof. Ing. František Bauer, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Student seznámil komisi průběhem tvorby a obsahem své bakalářské práce. Zodpověděl otázky oponenta v následujícím pořadí: 1) Jakých hlavních pokroků bylo dosaženo v oblasti řízení vozidel v rozmezí 20. - 40. let 20. století? 2) Jakých hlavních pokroků bylo dosaženo v oblasti zavěšení kola v meziválečném období? Ovlivnil tento pokrok přímo vývoj osobních vozidel?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO