Výzkum záporných elektrod pro lithno-iontové akumulátory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se bude zabývat problematikou lithiace záporné elektrody u lithium-ionových akumulátorů V práci je použito několik typů materiálů na výrobu elektrod: uhlík, FeCl3, lithiované uhlíkové elektrody a karbid křemíku. Zmenšení nevratné kapacity lithno-ionových baterií by vedlo nejenom k větší kapacitě, ale bylo by možné využívat jiné materiály pro jejich kladnou elektrodu. Práce se zabývá rozdíly ve vlastnostech materiálů při použití lithiace materiálů a možné využití v praxi.
This thesis deals with lithiation of negative electrode li-ion batteries. In this thesis is used several electrode materials: carbon, FeCl3, lithiated carbon electrodes and silicon carbide. Reduction of irreversible capacity lithium-ion batteries leads to increased capacity and also we can use new materials as a positive electrode. Thesis deals with the differences in the properties of materials using lithiation and their use in practice
Description
Citation
DRAHOKOUPIL, P. Výzkum záporných elektrod pro lithno-iontové akumulátory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Polanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jaký je poměr nákladu a zisku vyráběních akumulátorů? Jak souvisí hořlavost a použití zkoumaných materiálů? Parametr vlivu ceny na výběr baterie? Jak myslíte coulombickou účinnost více jak 100%? Jak chemicky ovlivňuje litiace základní materiál? Proč se nevyužije přidání více lithia do elektrolytu akumulátoru? Kde se bere síra v expandovaném grafitu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO