Měření parametrů mobilních sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá teoretickým rozborem a praktickou realizací měření a ukládání parametrů mobilních sítí a následný návrh a programování webového rozhraní pro jejich prezentaci. Popisuje strukturu a vývoj GSM a UMTS sítí. Dále se zabývá určováním geografické polohy a také měřícím modulem Telit UC864-G, který byl použit při měření. V další části jsou vybrány a popsány parametry, které jsou důležité pro určení kvality přenosové cesty a rozebrán postup ukládání naměřených hodnot do databáze. V poslední části je podrobně popsáno webové rozhraní a postupy použité při jeho programování.
This work deals with theoretical study and practical implementation of measurement and storing of mobile network parameters and following designing an programming web interface for their presentation. IT describes structure and development of GSM and UMTS networks. It also deals with satellite navigation system GPS and measuring module Telit UC864-G, which was used for measuring. The next step was to select a group of parameters that are important for calculating the quality of the signal path and to analyze process of storing the data into the database. In the end is completely described web interface and also all applied programming languages and methods.
Description
Citation
GÁBOR, T. Měření parametrů mobilních sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) Ing. Michal Zamazal, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Roubík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO