Návrh a optimalizace spínaného zdroje řízeného mikrokontrolérem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se v úvodu věnuje topologii spínaných zdrojů a vlastnostem magnetických materiálů. Zvláštní pozornost je věnována nanokrystalickým materiálům. Dále se věnuje problematice simulace chování feromagnetika a měření vlastností běžně používaného feritového materiálu a materiálu nanokrystalického. S využitím vytvořeného programu pro návrh propustného měniče je navržen zkušební přípravek pro ověření jeho návrhu. Optimalizace návrhu spočívá mimo jiné v použití nanokrystalického jádra, které umožňuje snížit pracovní frekvenci.
This thesis deals with an introduction to the theory of switching power supplies and with properties of magnetic materials. Special attention is paid to nanocrystalline materials. It also discusses the issues of simulating the behavior of ferromagnets. The properties of commonly used ferrite material and nanocrystalline materials was measured. Using the created program for the design of forward converter is designed a switching power supply to verify its proposal. Design optimization is based on using a nanocrystalline core, which allows to reduce the operating frequency.
Description
Citation
SMEJKAL, V. Návrh a optimalizace spínaného zdroje řízeného mikrokontrolérem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Puskely, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO