Automatizace pracoviště elektroerozivního obrábění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je rozbor současného stavu na pracovišti elektroerozivního obrábění a navrhnutí automatizace pracoviště v nástrojárně “KASKO formy“ včetně technicko-ekonomického zhodnocení stávajícího a navrženého řešení na zvoleném výrobku a vyčíslení doby návratnosti investice.
The aim of this thesis is the analysis of the current state in the workplace EDM and suggestion of the automation workplace in tool making "KASKO forms" including techno-economic assessment of the current and suggested solutions on the selected product and quantification of payback period.
Description
Citation
GAŠPAR, D. Automatizace pracoviště elektroerozivního obrábění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) Ing. Theodor Beran, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
S jakými ekonomickými údaji můžeme poměřovat dobu návratnosti? Nejedná se v případě propočtu doby návratnosti o výpočet z roční úspory nákladů než z navýšení ročních tržeb (příjmů)? V práci uvádíte hodinovou sazbu stroje 830 Kč. Častěji se spíše vyčíslují hodinové náklady než hodinové příjmy. Upřesněte toto prosím. Co myslel autor tím, že jednáním z požadavků na materiál forem je malý modul pružnosti E? Nesouvisí „strukturní napětí“ s „napětím z tepla“? Na základě čeho jsou stanoveny „hodinové přínosy stroje“ Jakým způsobem firma „garantuje“ navýšení kapacity stroje. Jak lze spočítat základní řezné podmínky uvedené v práci? S jakou přesností je možno obrábět s uhlíkovou elektrodou? Jak jsou spočteny náklady na hodinovou sazbu stroje uvedeného v DP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO