Daňové ráje a jejich využití

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá daňovou optimalizací prostřednictvím daňových rájů. Celkově je rozdělena do šesti částí. První část nastiňuje problematiku mezinárodní daňové optimalizace obecně. Ve druhé jsou definovány pojmy související s daňovými ráji, využití daňových rájů a boj proti daňovým únikům. Třetí kapitola uvádí přímé zahraniční investice, které souvisí s holdingovými společnostmi a tyto získané poznatky dále využívá v kapitolách následujících. Ostatní kapitoly jsou praktickou částí uvádějící náklady na založení modelového dceřiného podniku a daňové náklady na první rok provozu této společnosti ve vybraných daňových rájích. Tyto náklady jsou spolu s dalšími informacemi o vybraných daňových rájích zanalyzovány a následně je navrženo vhodné umístění podniku v jedné z těchto destinací.
The Master's thesis is focused on tax optimalization through tax havens. The Master's thesis is divided into six parts. The first part generally outlines the problems of international tax optimalization. The next one defines concepts related to tax havens, use of tax havens and the fight against tax evasion. The third chapter concentrates on direct foreign investments, which are connected with holding companies. Information from this chapter is used in the following chapters. The practical part consists of two and shows the costs for establishment of a model subsidiary and the tax costs of the company for the first year of its running in chosen tax havens. These costs together with other information about chosen tax havens are analysed. Subsequently, a suitable location for the company in one of these destinations is suggested.
Description
Citation
WILCZKOVÁ, M. Daňové ráje a jejich využití [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marie Paseková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polák, Dr. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-07
Defence
Otázka vedoucího práce - zodpovězeno v plném rozsahu Otázka oponenta práce - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Žižlavský: Když odstěhujeme firmu např. do Nizozemska. Jakým způsobem je následně možné převést/vyplatit zisk? - zodpovězeno v plném rozsahu. doc. Zinecker: Pro jaké obory podnikání je přesun do daňového ráje zajímavé? - zodpovězeno v plném rozsahu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO