Automatizované pracoviště pro měření impedančních vlastností elektrodových materiálů pro olověné akumulátory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Alternativní zdroje energie pro různé aplikace jsou dnes důležitým tématem. Bipolární olověné akumulátory jsou jednou z alternativ těchto zdrojů. Stále se vyskytují problémy, které brání tomu, aby je bylo možné užívat pro komerční účely. Koroze mřížky v kyselině sírové je jedním z nich. Hlavní cíl tohoto projektu je vývoj automatizovaného měřícího prostředí pro měření experimentálních článků olověných akumulátorů.
Alternative power sources for variety of applications are hot topic nowadays. Bipolar lead-acid batteries are one of these alternatives. There are still some problems to solve to make them possible to use commercially. Grid corrosion in sulphuric acid is one of them. Main aim of this project is development of automatic measuring apparatus to measure experimental cells of lead-acid batteries.
Description
Citation
SZABÓ, J. Automatizované pracoviště pro měření impedančních vlastností elektrodových materiálů pro olověné akumulátory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (místopředseda) Ing. Karel Pospíšil (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Jaroslav Kadlec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Proč jste použil zrovna program Agilent VEE 8.0 a ne třeba LabView? V čem spočívají jeho výhody? Je možné tento způsob měření použít pro celou napastovanou elektrodu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO