Návrh metodiky transformace účetní závěrky podniku v souladu s IFRS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá převodem účetní závěrky sestavené podle českých účetních předpisů na účetní závěrku v souladu s IFRS. První část je zaměřena na teoretická východiska týkající se vykazování dle českých účetních předpisů a dle IFRS. Druhá část se zabývá převodem účetní závěrky vybrané účetní jednotky a zhodnocení dopadů aplikace obou systémů vykazování účetních informací na obraz o finanční pozici a výkonnosti podniku.
This thesis deals with the translation of the financial statements prepared according to Czech accounting standards on the financial statements in accordance with IFRS. The first part focuses on the theoretical background of reporting in accordance with Czech accounting standards and IFRS. The second part deals with the transformation on of the financial statements of the selected entity and assess the impact of the application of the two systems of reporting financial information to the view of the financial position and business performance.
Description
Citation
FEJFAROVÁ, E. Návrh metodiky transformace účetní závěrky podniku v souladu s IFRS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Jitka Kloudová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-02-04
Defence
Otázky vedoucího diplomové práce: odpovězeno Ing. Beranová, Ph.D.: Proč jsou dle studenta standardy IFRS objektivnější než české výkaznictví? Odpovězeno Prof. Režňáková: Jde o existující společnost? V jakém působí oboru? Jsou v diplomové práci pouze vybrané problémy týkající se společnosti či jde o komplexní problematiku? Dopad na odloženou daň - jak se projevilo?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO