Bezdrátová komunikace PLC s laboratorním modelem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo seznámit se s programovatelnými automaty firmy ROCKWELL AUTOMATION a radiomodemy od firmy SATEL. Cílem práce bylo ovládat model destilační kolony, který byl umístěn ve vzdálené laboratoři. Automat určený na ovládání v laboratoři vyhodnocuje data, která přijímá od automatu na modelu destilační kolony a odesílá data, kterými destilační kolonu ovládá. Pro bezdrátovou komunikaci mezi automaty byl zvolen radiomodem Satel 3ASD. V práci byla popsána vytvořená vizualizace a komunikace pro ovládání modelu destilační kolony. V poslední fázi této práce byla otestována funkčnost navržené komunikace a její vizualice.
The main goal of this bachelor thesis was to get familiarised with programmable devices from the Rockwell Automation company and with radio modems from the Satel company. The aim of the thesis was to control a model of a fractionating column situated in a distant laboratory. The device, designed to be controlled inside the lab, assessed the data which it received from the fractionating column model and sent the data by which it controlled the column. For wireless communication between the devices a radio modem Satel 3ASD was chosen. The thesis describes the visualisation and communication of the controlling of the fractionating column model. In the final phase the functionality of the designed visualization and communication was tested.
Description
Citation
BÍLEK, M. Bezdrátová komunikace PLC s laboratorním modelem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Vavřín, DrSc. (místopředseda) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO