Druhotné suroviny z komunálních odpadů a jejich uplatnění na globálním trhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku materiálového využití komponent obsažených v komunálních odpadech. V práci jsou uvedeny základní pojmy odpadového hospodářství a zdroje dat, které pomáhají analyzovat součastnou situaci v oblasti nakládání s odpady. Blíže se věnuje složkám s největším potenciálem materiálového využití. U vybraných složek, které mohou být obecně nazývány druhotnými surovinami, se práce snaží popsat jejich materiálový tok a seznámit s možnostmi jejich uplatnění na trhu.
The barchelor thesis is focused on the issues of material recovery of municipal waste. The work presents the basic concepts of waste management and resource data to help analyze the current virtual situation in the field of waste management. Work specifies the components with the greatest potential for material recovery. For the selected folder, which can be commonly referred to secondary raw materials, work tries to describe the flow of materials and meet with their potential application in the market.
Description
Citation
TESAŘ, J. Druhotné suroviny z komunálních odpadů a jejich uplatnění na globálním trhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) Ing. Richard Nekvasil, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Tabasová, Ph.D. (člen) Ing. David Jecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO