Využití hlasového výstupu k odstranění bariér při práci nevidomých s počítači

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce ukazuje možnosti vývoje bezbariérových počítačových aplikací. Konkrétně se práce zabývá návrhem počítačové obdoby klasické hry Scrabble pro nevidomé a slabozraké. Výsledkem práce je postup pro vytvoření počítačového programu (hry) umožňujícího nevidomým a slabozrakým bez větších obtíží hrát hru a ovládat program tak, aby se zcela obešli bez podpory vidících osob.
The goal of this work is to show possibilities in developing computer applications without obstacles for their users. The work describes designing a computer version of classical desk board game Scrabble. The result is a description of a way how to create such game that will be ready to be played by blind and visually impaired people without any need of assistance of sighted person.
Description
Citation
RYBÁK, P. Využití hlasového výstupu k odstranění bariér při práci nevidomých s počítači [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2007.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. Ing. Vladimír Smejkal, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Petr Sedlák (člen) Ing. Zuzana Němcová (člen)
Date of acceptance
2007-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO