Generátor harmonických zvuků a akordů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavní cíl této bakalářské práce je vytvoření VST zásuvného modulu (plug-inu), který bude schopný generovat zvuk pro několik tónů současně. V této práci je popsána stručná teorie hudební akustiky, která se zaměřuje na základní vztahy mezi tóny, harmonickými složkami a jejich vlivem na zvukovou barvu. Dále je popsán způsob fungování temperované soustavy ladění, vztahy mezi jednotlivými intervaly a způsob vytváření akordů různých tónin na základě jednotné půltónové masky akordu. Zmíněny jsou základy technologie VST, prostředky pro programování pomocí VST SDK a základní zprávy technologie MIDI potřebné pro její implementaci do VST plug-inu.
Major aim of this bachelor’s thesis is creation of VST plug-in module, that is able to generate sound for more tones in the same time. This thesis describes a brief theory of music acoustics which aims to show basic relations between tones, their higher harmonics and impact on the sound color. The function of temperament system of tuning, relations between intervals and way of making chords is described. Next things mentioned in this thesis are basics of VST technology, how to programme with VST SDK and basic MIDI messages for implementation in VST plug-in.
Description
Citation
BEDNÁŘ, J. Generátor harmonických zvuků a akordů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Balej, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Vysvětlete, jak by se změnila funkčnost programu při použití datového typu double místo float? Jakým způsobem by se dalo ošetřit, aby odchylka od frekvence u páté harmonické složky byla v toleranci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO