Komunikační jednotka pro spotřebiče inteligentních domů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa venuje objasneniu problematiky PLC a využitiu nadobudnutých vedomostí pri návrhu PLC modemu. Za úlohu má hlavne zozbierať potrebné podklady a teoretické znalosti o PLC, ktoré budú slúžiť pre návrh funkčného úzkopásmového PLC modemu. Ten bude komunikovať a riadiť zariadenia, pripojené v sieti a obsluhovať spotrebiče, senzory a iné zariadenia v takzvanom inteligentnom dome. Tento návrh je vypracovaný predovšetkým s ohľadom na cenu, dostupnosť a finálne parametre zariadenia.
Bachelor’s thesis is devoted to clarify the issue of PLC. The main task is to gather the necessary theoretical knowledge about PLC, which will be then used to design functional narrowband modem. It will interact with and manage devices connected to the network and use appliances, sensors and other devices in the so called smart house. This project is made particularly with regard to price, availability and final device parameters.
Description
Citation
ČIČMANSKÝ, T. Komunikační jednotka pro spotřebiče inteligentních domů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Pavelka (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Otázky oponenta: Jaké výhody spatřujete při využití modemu PLM-1 oproti TDA5051? Byl modem otestován a s jakými výsledky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO