Vývoj testovacího modelu MANET sítě v prostředí NS-3

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na sítě Manet a vytvoření webové aplikace pro generování konfiguračního souboru, usnadňujícího simulování Manet sítí. V teoretické části obsahuje popis Manet sítí, dělení směrovacích protokolů a popis pěti vybraných z nich. V práci je taktéž popsán simulátor Ns-3, jeho používané abstrakce a práce se simulacemi. Praktická část popisuje vytvoření konfiguračního souboru a jeho součásti. Pro vytváření konfiguračního souboru byla zhotovena webová aplikace v jazyku PHP. Všechny použité technologie pro vytvoření webové aplikace jsou v práci popsány. Webová aplikace je přehledně zpracována a po zadání parametrů simulace a Manet sítě nabídne uživateli ke stažení vygenerovaný konfigurační soubor.
This bachelor thesis is focused on Manet networks and creation of web application for generate configuration file which is simplifying simulation of Manet networks. The theoretical part concerns with description of Manet networks, distribution of routing protocols and closer look on five of the protocols. In the next part is described simulator Ns-3 with his content for simulations. The practical part is describing creation of configuration file and his elements. For that was created web application in PHP language. All used technologies for creation of the application are described in this thesis. The web application is fully processed and operational.
Description
Citation
GILÍK, A. Vývoj testovacího modelu MANET sítě v prostředí NS-3 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Ľubomír Mráz (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Proč bylo zvoleno PHP a Nette pro vývoj aplikace? Bylo by možné zvolit jinou technologii pro vývoj aplikace? Jestli ano, tak jakou a jaké by měla výhody/nevýhody oproti PHP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO