Autorské právo a jeho porušování na internetu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce „ Autorské právo a jeho porušování na internetu“ pojednává o problematice střetu v oblasti autorského práva a internetu. Věnuje se z pohledu autorského práva právu mezinárodnímu, právu EU a právu ČR a to jejich nejdůležitějším právním předpisům. Tato práce vysvětluje právní pojmy (dílo, užití, rozmnožování, atd.). Snaží se rozebrat konkrétní problémy porušování autorského práva vznikající díky rychle se vyvíjejícím technologiím v této oblasti. Práce dále popisuje právní ochranu technologických prostředků děl a její porušování. Podává informace o možnostech postihů vyplývající z porušování autorského práva. Věnuje se i možnostem řešení tohoto stavu.
My bachelor thesis "The Copyright Law and its Infringing on Internet" deals with a question of conflict in the area of the copyright law and internet. The thesis attends to most importand legal regulations of the international law, the European Union law and the law of Czech Republic. The work explains concept of the law (a work and its usage, copying, etc.) My thesis analyses particular problems of the law breaking with a view to quickly developing technologies in this area. The work also describes legal protections of technological instruments of creations and its breaking. It gives information on possibilities of sanctions resulted from the copyright law breaking. The work deals with possibilities of current problems solving.
Description
Citation
VLACH, A. Autorské právo a jeho porušování na internetu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2007.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
doc. RNDr. Jiří Kropáč, CSc. (předseda) Ing. Pavel Štarha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Petra Syrovátková (člen)
Date of acceptance
2007-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO