Návrh metodiky úvodního projektu pro zavedení informačního systému do podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem efektivní metodiky vedení úvodního projektu, který má zásadní vliv na úspěšné zavedení a používání informačního systému. V průběhu úvodního projektu se analyzují procesy v daném podniku, nastavují se komunikační pravidla, definuje se struktura dat pro jejich migraci, zabezpečuje se integrace s dalšími specializovanými produkty, stanovuje se harmonogram, určují se kontrolní mechanismy, milníky a akceptační kritéria. Řízení úvodního projektu informačního systému je velmi náročná činnost, která na podnik a jeho klíčové manažery klade značné organizační i kapacitní nároky. Cílem metodiky je tedy nastavit a vytvořit jednoznačné podmínky vedení úvodního projektu, kterými se budou v průběhu celého procesu řídit všichni jeho účastníci.
This Baccalaureate work deals with a proposal of efficient methodology for leading the initial project, which is of a crucial influence on the successful launch and use of a corporate information system. During the course of the initial project corporate processes are analyzed, communication rules are set, data structure following its migration is defined, integration with other specialized products is ensured, the master schedule is worked out and the controlling mechanisms, milestones and criteria of acceptance are determined. Management of the initial project of the information system represents a very sophisticated activity with significant organizing and capacity demands on both the business and its managers. The target of the methodology is to set up and create clear conditions of the initial project management to be followed by all participants during the whole process.
Description
Citation
HRBATOVÁ, G. Návrh metodiky úvodního projektu pro zavedení informačního systému do podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Sadovský, CSc. (předseda) JUDr. Naděžda Vrbková (místopředseda) Ing. Michal Polák, Dr. (člen) Ing. Marie Jakubcová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO