Hodnocení finanční situace podniku pomocí Visual Basic a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá hodnocením stávající finanční situace podniku prostřednictvím metod finanční analýzy. Pozornost je věnována výpočtu finančních ukazatelů, v souladu s požadavky vybraného podniku, a to v oblasti zajišťující rychlé a efektivní zpracování dat v prostředí Microsoft Excel. Na základě získaných výsledků jednotlivých finančních ukazatelů, jsou shrnuty zjištěné nedostatky a na jejich základě jsou navržena opatření pro jejich eliminaci, či úplné odstranění, a to v souladu s předpokladem zlepšit finančního zdraví podniku.
This Bachelor‘s thesis deals with the evaluation of current financial situation in company using methods of financial analysis. Attention is given to the calculation of financial indicators in accordance with requirements of selected company providing prompt and efficient data processing in Microsoft Excel. Based on the results of financial indicators summary of deficiencies found is carried out and on the basis of the suggested measures to eliminate these shortcomings, or completely removed and thus contribute to improving the financial health of the firm.
Description
Citation
ŠVEHLOVÁ, R. Hodnocení finanční situace podniku pomocí Visual Basic a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. RNDr. Ivan Mezník, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Světlík, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koleňák, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO