Příčné odpory pražců s plastovými pražcovými kotvami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce je zaměřena na zjištění příčných odporů na pražcích s použitím plastové pražcové kotvy, označené jako EVA V. Měření jsou prováděna pomocí speciálního vytlačovacího zařízení na zkušebním úseku na trati Svitavy–Žďárec u Skutče. Dále je provedeno srovnání naměřených příčných odporů s odpory vznikajícími na pražcích za použití ocelových pražcových kotev a bez kotev. Závěrečným úkolem je stanovit, zda je možné použití plastových kotev v provozované koleji.
The bachelor´s thesis focuses on the cross-resistance to using plastic sleeper anchors EVA V. Measurements are made using a special extrusion equipment in the trial track section Svitavy–Žďárec u Skutče. Furthermore, there are cross-resistance with sleepers with plastic anchors, steel anchors and without anchors comparised. The final task is to determine whether it is possible to use plastic anchors in the operand line.
Description
Citation
FRANCOVÁ, A. Příčné odpory pražců s plastovými pražcovými kotvami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO