Úprava křižovatky II/377 a III/37360 u Rájce-Jestřebí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V bakalářské práci je řešena úprava stávající úrovňové křižovatky silnic II/377 a III/37360 u Rájce-Jestřebí v Jihomoravském kraji. Jedná se o zvláštní stykovou křižovatku ve tvaru písmene K, ve které jsou všechny větve dvoupruhové komunikace, směrově nerozdělené. Hlavní silnici tvoří II/377, vedlejší III/37360 a místní komunikace směrem do vesnice Holešín (část města Rájec-Jestřebí). Nejedná se o místo s častým výskytem dopravních nehod, což potvrdily i statistiky policie České Republiky, ale je to křižovatka s nepřehledným uspořádáním a vedením hlavních a vedlejších komunikací a zejména s nevyhovujícími výškovými poměry. Obsahem bakalářské práce jsou výstupy z dopravního průzkumu provedeného pro tyto účely, vyšetření rozhledových poměrů a návrh zlepšení přehlednosti křižovatky výstavbou eliptické okružní křižovatky.
Adaptation of level crossing of road II/377 and III/37360 near Rájec-Jestřebí in the South Moravian region is solved in bachelor´s thesis. The level crossing is a special cover crossing in the shape of the letter K with two-lane rous, not directionally dividend. The major road consists II/377, secondary III/37360 and local road leads to village Holešín ( part of the town Rájec-Jestřěbí ). It is not a place with many travel accidents, that was affirmed by Czech Republic police, but it is a crossing with very confused arrangement and directions of the main and secondary rouds and mainly insufficient vertical arrangement. The outputs of road traffic survey made of the purpose of the thesis, examination of outlooks and the proposal improvement of clarity with the construction the eliptic roundabout.
Description
Citation
BAŽANT, P. Úprava křižovatky II/377 a III/37360 u Rájce-Jestřebí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO