Ochrana obce před extravilánovou vodou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá ve své první části povrchovým odtokem a opatřením proti tomuto jevu. Je zde vysvětleno, co to povrchový odtok je a jaké jsou nejčastější metody na ochranu půdy proti povrchovému odtoku a tím způsobené vodní erozi na svazích. V druhé části práce posuzuje ohrožení obce Otaslavice na Vyškovsku extravilánovou vodou. Řešení se zaměřuje na využití současných zařízení pro odvod povrchových vod a jejich kapacitu ve vztahu k n-letosti přívalových srážek a jimi způsobeného odtoku. Pro vyhodnocení odtoku je využita Směrnice pro výpočet odtoku z VMP a pro posouzení kapacity vodohospodářských zařízení HEC-RAS 4.1.0.
This bachelor thesis deals with the first part of surface runoff and measures to combat this phenomenon. It explains what it is surface runoff, and what are the most common methods to protect against soil and surface runoff caused by water erosion on slopes. The second section paper examines the threat to the village Otaslavice to Vyškovsko rural area with water. The solution aims to use existing facilities for drain a surface water and the in capacity in relation to n-year occurence of torrential rainfall and runoff caused by them. For the valuation of drain age is used directive to calculate to the drain age of VMP and for as segment the capacity of waters equipment.
Description
Citation
MATĚJKOVÁ, J. Ochrana obce před extravilánovou vodou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO