Technologické a inovační centrum Telč

Abstract
Zadání bakalářské práce řeší Technologické a inovační centrum ve městě Telč, určené pro malé a střední podnikatele. Parcela se nachází na okraji města, dříve sloužící jako orná půda. V novém územním plánu je tato oblast určena k průmyslové výstavbě. V nejbližším okolí se nachází několik stávajících výrobních podniků a obytná zástavba. Navržený areál se skládá z několika řad soběstačných výrobních jednotek dvou velikostí, administrativní budovy se stravováním a budovy technického zázemí areálu. Výrobní jednotka se skládá ze dvou výškově rozdílných hmot. Z jedné nižší se zázemím a z druhé, vyšší, s výrobní halou a skladem. Na terénu je řešeno i parkování pro zaměstnance. Vstup zaměstnanců do výrobních jednotek je řešen odděleně od zásobování. Důležitým výrazovým prvkem je vytažení nosné skeletové konstrukce nad střechu nižší hmoty objektu, který zmenšuje měřítko staveb a lépe tak zapadá do kontextu města. Dalším prvkem je optické oddělení těchto dvou hmot vytvořením předstěny z děrovaného plechu.
The Bachelor's thesis address Technology and Innovation Centre Telč, designed for small and medium enterprises. The plot is located on the outskirts of the city, formerly used as arable land. The new zoning plant his area is intended for industrial construction. In the nearest surroundings there are several existing production companies and habitable housing. The proposed facility is composed of several rows of subsistence production units in two sizes, office building including with meals and building technical support area. The production unit consisting of two vertically different materials. The lower one with a background facilities and a second higher with a production hall and warehouse. The terrain is resolved and parking for employees. Entry of staff into the production of unity resolved separately from the supply. An important expressive element pulling is supporting skeletal structure above the roof of the lower mass object, which reduces the scale of buildings to better fit into the context of the city. Another element is perforated sheet which visually separates these two materials.
Description
Citation
RAŠOVSKÁ, M. Technologické a inovační centrum Telč [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
Date of acceptance
2013-06-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO