Širokopásmová obdelníková flíčková anténa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na návrh mikropáskové antény s maximální šířkou pásma. Nejprve jsou diskutovány standardní typy napájení těchto antén s hlavní pozorností na koaxiální napájení (napájení sondou) a L-sondu. Dále jsou vlastnosti těchto typů napájení zkoumány v programu CST Microwave Studio. Obdržené výsledky jsou využity pro návrh obdélníkové flíčkové antény s maximální šířkou pásma. Navržená anténa je modelována v programu CST Microwave Studio a pak realizována. Výsledkem této práce je mikropásková anténa, jejíž impedanční šířka pásma je 32,14%.
This thesis focuses on the design microstrip antennas with a maximum bandwidth. First discussed are the standard types of supply of these antennas with main attention to the coaxial power supply (power probe) and L-probe. Furthermore, the properties of these types of power examined in the program CST Microwave Studio. The results obtained are used for the design of rectangular Patch Antenna with a maximum bandwidth. The proposed antenna is modeled in CST Microwave Studio program and then implemented. The result of this work is a microstrip antenna, the impedance bandwidth is 32,14%.
Description
Citation
TEPLÝ, T. Širokopásmová obdelníková flíčková anténa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen) Ing. Milan Motl, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Roubík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Prof. Jan: Způsob výpočtu, efektivita záření antény. Dr. Motl : Vliv distančních sloupků. Dr. Horský: Parametrická analýza.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO