Ocelová konstrukce zastřešení sportovní haly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem práce je návrh ocelové nosné konstrukce zastřešení sportovní haly v lokalitě města Olomouc. Půdorysné rozměry objektu jsou 55,0 x 35,0 m a světlá výška 15,0 m. Řešení je vybráno na základě dvou předběžných variant. V příčném řezu má zastřešení tvar nesymetrického kružnicového oblouku. Hlavní nosná konstrukce je tvořena z rovinných obloukových příhradových rámů výšky 1,8 m, které jsou na jedné straně kloubově uloženy na sloupech a na druhé straně přímo do základové konstrukce. Mezi hlavními nosnými oblouky jsou plnostěnné vaznice, jež jsou radiálně uspořádány. Prostorová tuhost konstrukce je zajištěna příčnými a podélnými ztužidly.
The aim of this bachelor’s thesis is to design the steel roof structure of a sport hall in the area of city Olomouc. The plan dimensions of the hall are 55,0 x 35,0 m and height is 15,0 m. The solution is chosen from two preliminary variants. The roof construction is on the cross-section formed by the unbalanced circular arc. The main load bearing structure is created by planar circular lattice frames with height 1,8 m, which are hinged on the columns at one side, and on the other side tailed to the underlying structure. Between main bearing arches are solid purlins, which are radially arranged. Spatial solidity is provided by transverse and longitudinal bracings.
Description
Citation
HAVÍŘ, F. Ocelová konstrukce zastřešení sportovní haly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO